پروسه واردات و شرح کامل جزئیات واردات کالا از چین

از زمانی که تصمیم به واردات کالا از چین و فروش آن در ایران را دارید، مراحل و فرایندی وجود دارد که اگر هرکدام از آن را با علم و دانش روز انجام ندهیم، ریسک بالا رفتن بهای تمام شده کار، افزایش زمان ترخیص،و موانع متعددی که بوجود میاید باعث خواهد شد که یا از تجارتمون سودی نداشته باشیم و حتی متضرر شویم.در اینجا ما سعی کردیم که به زبان ساده و مفید، تمامی مراحل خرید، واردات و فروش یک کالا را بررسی کنیم.

بررسی بازار فروش

• قیمت کالا؛
قیمت فروش کالای مشابه را از چندین منبع داخلی که در بازار در حال فروش هستند را پیدا کنیم و آنها را باهم مقایسه کنیم، دو نوع قیمت میتواند به ما کمک کند:
– قیمت فروش عمده
– قیمت تک فروشی

• کیفیت کالا؛
بعد از آنکه قیمتها را از چندین سورس مختلف بررسی کردیم باید حتما کیفیتهای مختلف کالا را هم بررسی کنیم و با قیمتها مقایسه شود که خروجی قابل قبولی بتونیم از بررسی که انجام دادیم بگیریم.

• شرایط فروش کالا به صورت نقدی یا چک؛
یکی از چیزهای که اغلب دیدیم مشتریان دقت نمیکنند شرایط پرداخت مشتری است، البته این مورد بیشتر برای فروش عمده وجود دارد.
برای مثال کالایی را خریداری کردیم، با قیمت مناسب، حمل و ترخیص آن راهم به بهترین شکل ممکن انجام دادیم، ولی وقتی میخواهیم کالا را بفروشیم متوجه میشویم سنت بازار به این صورت بوده که مثلا خریداران بصورت چکی پرداخت میکنند، وما چند ماه بعد پول کالا را دریافت میکنیم، و اگرهم بخواهیم نقدی بفرشویم باید قیمت را پائینتر بیاریم که این از سودی که مد نظرمون بوده کمتر میشه و همین باعث میشه که کندتر بشیم، و چرخه خریدهای بعدیمون به تعویق بیوفته، ولی اگه همه شرایط رو از قبل بررسی کنیم نسبت به آن خرید کنیم هیچ وقت غافلگیر نخواهیم شد.

هر چقدر برای بررسی بازار فروش بیشتر وقت بذاریم و وسواس بیشتری به خرج بدیم بعداً زمان خرید کالا با دید بازتر و تجربه بیشتری  کار را پیش میبریم. و در نهایت مهر تائیدیست برای موفقیتمان.

پیدا کردن کالای مورد نظر
برای پیدا کردن فروشنده معتبر یا مستقیم از تولید کننده راه های وجود دارد که میتواند به ما کمک کند:

• جستجو در وبسایت ها؛
به کمک جستجو در اینترنت میتوانیم فروشنده کالا را پیدا کنیم و با آن ارتباط بگیریم ولی متاسفانه در مورد چین راه زیاد مطمئنی نیست که تولید کننده واقعی را پیدا کنیم و اغلب اعلام میکنند که کارخانه تولیدی هستند در صورتی که شرکت بازرگانی هستند، این که شرکت بازرگانی باشند زیاد به ضائقه خریداران جور در نمیاید چون قیمتی که اعلام میکنند معمولا بالاتر از قیمتی هست که مستقیماز  کارخانه میتونیم بگیریم.

• شرکت در نمایشگاه های مرتبط؛
یکی از راههای بسیار خوب شرکت در نمایشگاههای مختلف چین هست، چون هم میتوانیم کارخانه تولید کننده را راحت تر پیدا کنیم، هم قیمتهای مناسبتری و هم جنس و کالای مورد نظر را مشاهده کنیم.

پیشنهاد ما اینه که اول از نمایشگاه بازدید شود، کالا را انتخاب کنید و درخواست اعلام قیمت کنید و در نهایت از کارخانه بازدید کنید.

• داشتن نماینده خرید و حمل نقل در چین؛
شرکتهای مثل شرکت ما و همینطور شرکتهای با زمینه فعالیت مشابه ما میتوانند به شما کمک کنند که قیمت و بازدید از کارخانه و بقیه مراحل رو در کنار شما باشند و بهتون کمک کنند.

بازدید از کارخانه و رویت کالا و مذاکره با فروشنده

• سفر به چین؛

بعد از پیدا کردن چند فروشنده مناسب، با قیمت و کیفیت متفاوت برای نهایی کردن خرید و قرار داد پیشنهاد ما اینست که از کارخانه بازدید کنید که همه جوانب کار برای شما مشخص شود و با فرد حقیقی و قابل اعتماد قرارداد ببندید.

• داشتن نماینده خرید در چین؛

شما میتوانید با کمک شرکتهای حمل و نقل مقیم در چین(مثل شرکت ایرسا)، و ارسال کارشناس به کارخانه و تماس تصویری و دیگر راههای ممکن بتوانید بدون اینکه به چین سفر کنید کالا را خریداری کنید، چون در بعضی مواقع سقف خرید کمتر از کل هزینه سفر به چین است و سفر به چین برای خرید توجیه اقتصادی ندارد.

بستن قرار داد با فروشنده

وقتی که به مرحله بستن قرارداد و نهایی کردن خرید میرسیم باید خیلی دقت کنیم، و همیشه فاکتور و قرارداد را بصورت انگلیسی دریافت کنیم و کامل و با دقت همه موارد را چک کنید از جمله:
• قرارداد و یا پروفورما بنام شرکت فروشنده باشد.
• اسم شما و یا اسم شرکت شما به عنواد خریدار قید شود.
• شماره قرار داد و تاریخ قید شود.
• نام و توضیحات کامل کالا و به همراه HSCODE  تعداد و مشخصات دیگر قید شود.
• واحد پولی فاکتور، دلاری یا یوروی و به یوان چین اگر هست باید به صورتی عددی و حروفی نوشته شده باشد.
• اگر حجم مترمکعب و یا وزن آن مشخصی است باید حتما در فاکتور نوشته شده باشد، ولی اعلام آن در پکینگ لیست الزامیست.
• مشخص نمودن نحوه پرداخت، مبلغ پیش پرداخت و همینطور نحوه تسویه حساب نیز باید نوشته شده باشد.
• زمان تولید  تحویل کالا یگی از پارامترهای بسیار مهم و حیاتی است، بدون زمان تحویلی هیچ برگه ای را امضا نکنید.
• نوع بسته بندی کالا را حتماً با فروشنده خود چک کنید، و دقیقا همان چیزی که توافق کردید رو تحویل بگیرید.
• در پایان شماره حساب فروشنده قید شود، و به مهر و امضا طرفین رسیده باشد.

The dock logistics import export and transport industry of Container Cargo freight ship on twilight sky background

انتخاب نوع ارسال و حمل و نقل کالا

در مرحله برآورد قیمت، با پیش فاکتوری که از فروشنده گرفیتم باید بررسی کنیم که بار به چه صورت قرار است حمل شود و چقدر هزینه دارد.برای بررسی آن دو نوع حمل از چین قابل انجام است.

• حمل هوایی؛
مهمترین فاکتوری که مشتریان بارهای خود بصورت هوایی ارسال میکنند زمان رسیدن بار تا مقصد میباشد، نسبت به اینکه زمان رسیدن بارهوایی میتواند از ۵ تا ۱۰ روز متغیر باشد برای مشتریانی که زمان رسیدن بار در اولویت هست براشون و یا نوع کالا به گونه ای هست که حتما باید بصورت هوایی حمل شود و امکان ارسال آن بصورت دریایی وجود ندارد. هزینه بالای ارسال بار بصورت هوایی باعث شده که مشتریان کالای خود را کمتر بوسیله هوایی ارسال کنند
• حمل دریایی؛
قیمت پائینتر نسبت به حمل هوایی از مزایای حمل بار بصورت دریایی است ومهمترین معایب آن مدت زمان رسیدن بار است که نسبت به ارسال بار بصورت هوایی طولانی تر است.
در حمل بار به صورت دریایی هم میتوانیم کانتینری بار ارسال کنیم و هم متری، منظور از متری، متر مکعب میباشد.
در قسمت انواع کانتینراندازه هر کانتینر و فضای متر مکعب آن توضیح داده شده و ازاینجا میتوانید آن را مشاهده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *